سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

94/10/29
10:45 ع

"مهدی تقوی" اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت و گو با سایت طلا، نوسانات بهای ارز را به علت پیش بینی لغو تحریم ها و بازگرداندن پول های بلوکه شده به کشور بیان کرد و افزود: سفته بازهای بازار به فروش ارز اقدام کردند که بعد از فروش دلار آنها قیمت کاهش پیدا کرد و در این بین عده ای مجدداً دلار خریداری کردند که باعث افزایش بهای دلار در بازار ارز شد و نرخ دلار در حال حاضر سردرگم است. 

استاد دانشگاه علامه طباطبایی با بیان تاثیر مذاکرات هسته ای بر قیمت دلار تصریح کرد: بعد از مذاکرات هسته ای بهای دلار یک افت قابل ملاحظه داشته و امیدوار هستیم با فروش دلارهای سفته بازها باز هم نرخ دلار کاهش یابد و وضع اقتصادی کشور بهتر از گذشته شود. 

وی ادامه داد: نرخ دلار با مذاکرات هسته ای کاهش پیدا کرد و با توجه به اینکه دامنه نوساناتی که در حال حاضر رخ می دهد کوچک است، اگر زودتر تکلیف کشور مشخص شود و پول ها و دارایی های بلوکه شده ایران آزاد شود، نرخ ارز روند کاهشی سریعتری خواهد داشت. 

این اقتصاد دان کشور روند نرخ ارز بعد از توافق کامل هسته ای را کاهشی عنوان و علت آن را بازگرداندن پول های بلوکه شده به کشور و بحث انتظارات در اقتصاد بیان کرد و در این خصوص افزود: اگر مردم انتظار کاهش بهای دلار را داشته باشند با فروش موجودی های ارزی خود، قیمت آن را کاهش می دهند. 

استاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص پیش بینی خود از آینده بازار ارز نیز گفت: اگر دارایی های بلوکه شده به کشور بازگردانده شود و 1.5 میلیون بشکه تولید نفت ایران را در بازارهای جهانی بفروشیم با وجود کاهش قیمت نفت، مقدار زیادی ارز به کشور وارد می شود و در نهایت با افزایش عرضه دلار شاهد کاهش قیمت دلار خواهیم بود. 

وی با اشاره به افت 50 درصدی یکباره ارزش دلار و کاهش نرخ آن از 100تومان به 50 تومان بعد از اتمام جنگ تحمیلی تصریح کرد: پس از پایان دوره هشتم ریاست جمهوری نرخ دلار بین 900 تا هزار تومان بود که در دولت نهم و دهم به 4 هزار تومان افزایش یافت و در حال حاضر در محدوده 3300 نومان در نوسان است. 

تقوی نوسانات دلار در شرایط فعلی را به دلیل اطلاع نداشتن سفته بازها و بازار از آینده مذاکرات هسته ای و اتفاقات پیش رو آن دانست و افزود: امیدوار هستیم آقای ظریف بتواند تمامی دارایی های بلوکه شده را پس بگیرد و ظرفیت صادرات نفتی کشور را افزایش دهد تا وضع اقتصادی مملکت بهبود یابد زیرا با کاهش نرخ دلار، از قیمت اجناس به خصوص کالاهای وارداتی نیز کاسته می شود. 

استاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص نرخ برابری دلار و ریال نیز تصریح کرد: دو نظریه نرخ برابری قدرت خرید و نظریه پولی در اقتصاد بین الملل عنوان می کند که نرخ ارز بین دو کشور را تفاوت های بین نرخ های تورم و نرخ افزایش حجم پول مشخص می کند که با محاسبات و تحلیل ها در این زمینه به رقم 4 هزار تومان برای نرخ دلار نمی رسیم. 

وی در زمینه تاثیر کاهش بهای دلار بر بازرگانی و صادرات و واردات کالا به سایت طلا گفت: وارد کننده ها با کاهش نرخ دلار، ریال کمتری را برای خرید کالا پرداخت می کنند که به نفع آنهاست اما صادرکنندگان با افت قیمت دلار، مقدار ریال کمتری در قبال فروش اجناس صادراتی خود کسب می کنند. 

این تحلیلگر اقتصادی با بیان این مطلب که هرچه قیمت دلار بیشتر کاهش پیدا کند، به نفع مردم است و از نرخ تورم نیز می کاهد، افزود: با افزایش بهای دلار قدرت خرید ملت ایران کاهش یافته و اگر به رقم های دهه گذشته برسد وضع معیشتی مردم بهبود می یابد. 

تقوی درباره موضوع تک نرخی شدن نرخ ارز نیز گفت: زمانی که ارز کافی داشته باشیم و دولت بتواند از نرخ ارزی که اعلام می کند با خرید و فروش در بازار حمایت کند و نرخ ارز را ثابت نگه دارد تک نرخی کردن ارز اجرایی می شود، اما اگر نتواند نرخ اعلامی توسط دولت نرخ رسمی و قیمت دیگری در بازار براساس عرضه و تقاضا رقم می خورد. 

وی با بیان اینکه باید بانک مرکزی بتواند از تک نرخی شدن بهای ارز حمایت کند خاطرنشان کرد: اگر بانک مرکزی ذخایر ارزی خود را کافی بداند، می تواند ارز را تک نرخی کند و خود وارد بازار ارز شود، بنابراین اگر ذخایر بانک مرکزی ناکافی است بهتر است نرخ دلار در بازار تعیین شود./ا 


  

94/10/29
10:38 ع

تحلیل و بررسی مهم اقتصاد ایران پس از لغو تحریم ها:

 

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسشی در خصوص نقش رفع تحریمها بر اقتصاد کشور تاکید کرد، برنامه دولت این است که اشتباهات گذشته تکرار نشود و درآمدهای نفتی برای بودجه دولت و هزینه های جاری به مصرف نرسد.

 

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی در مصاحبه با شبکه سی سی تی وی چین گفت : رمز موفقیت ایران در مقابله با تحریمهای ظالمانه غرب، اعمال مدیریت کارآمد اقتصادی است که تجربه یکسال گذشته نشان داد غرب نمی تواند نیات سیاسی خود را از طریق تحریم اقتصادی بر کشورمان تحمیل کند.

 

گزارش ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران حاکی است ،شبکه سی سی تی وی چین در حاشیه اجلاس پاییزه بانک جهانی و صندوق بین المللی پول در گفت و گو با علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان به بررسی وضعیت اقتصاد ایران، تحولات بین المللی و روابط ایران و چین پرداخت.

 

طیب نیا در این نشست و در پاسخ به پرسش خبرنگار شبکه چینی در آمریکا درباره تحولات اخیر اقتصاد ایران و بویژه کاهش تورم 40 درصدی به حدود 20 درصد، سیاست های دولت تدبیر و امید را برای مقابله با چالشهای اقتصادی کشور تشریح کرد.

 

طیب نیا گفت: وقتی دولت جدید در سال گذشته روی کار آمد به دلیل مشکلات ساختاری اقتصادی و تصمیمات نامناسب، نرخ تورم 40 درصد و همراه با رکود بود، ابتدا دلایل بروز تورم و رکود شدید تحلیل و منشا آن مشخص شد.

 

وی افزود: وجود تحریمها سبب شد تا تصمیمات مناسب اتخاذ شده و بویژه انضباط پولی و مالی دولت، تورم تحت کنترل در آمد و با اتخاذ سیاست بهبود محیط کسب و کار، تقویت بخش خصوصی، کاهش هزینه های دولت، افزایش درآمدهای غیر نفتی و تلاش برای رفع مشکل نقدینگی بنگاههای خصوصی، نرخ رشد در فصل اول سالجاری به 4.6 درصد رسید .

 

طیب نیا در ارتباط با نسبت کاهش تحریمها و موفقیت بدست آمده نیز به آثار منفی تحریمها بر اقشار کم درآمد جامعه اشاره کرد و گفت : تأثیر لغو موقت برخی تحریمها آنقدر قابل ملاحظه نبود.

 

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسش دیگر ناتان کینگ، خبرنگار شبکه چینی سی سی تی وی افزود: دولت برای کاهش تاثیر تحریمها بر اقشار آسیب پذیر، سیاستها و تصمیمات جدی اتخاذ کرد و تلاش شد با اجرای طرحهای عمده، امنیت غذایی و سلامت و بهداشت جامعه را ارتقاء دهد.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به پرسشی در خصوص نقش رفع تحریمها بر اقتصاد کشور تاکید کرد، برنامه دولت این است که اشتباهات گذشته تکرار نشود و درآمدهای نفتی برای بودجه دولت و هزینه های جاری به مصرف نرسد.

 

به گفته وی ، دولت تصمیم دارد که با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی ابلاغ شده توسط رهبر معظم انقلاب، وابستگی اقتصاد کشور به درآمد نفت و آسیب پذیری در مقابل تنشها و شوک خارجی را برای همیشه ریشه کن کند.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به اینکه چه صنایعی در ایران در شرایط رفع تحریم موجب جذب سرمایه گذاری خارجی خواهد شد ، گفت: اقتصاد ایران مزیت های بسیاری برای جذب سرمایه گذاری خارجی دارد.

 

وی اظهار داشت : اکنون علاقمندی سرمایه گذاران خارجی از کشورهای مختلف برای ورود به اقتصاد ایران را مشاهده می کنیم و در این حوزه، صنایع مرتبط با نفت و گاز با هدف صادرات محصولات گازی، نفتی و پتروشیمی به جای مواد خام در اولویت قرار دارند.

 

وزیر امور اقتصادی و دارایی در ارتباط با نقش داعش و تروریسم در بی ثباتی اقتصاد اعلام کرد، آثار خشونت و افراط گرایی محدود به منطقه نخواهد بود و اطمینان داریم تروریسم بالاخره روزی دامن کشورهای حامی تسلیح کننده را خواهد گرفت.

 

وی تاکید کرد : ایران جدی ترین مقابله با داعش در منطقه را داشته و چنانچه اقدامات موثر ایران نبود، اکنون داعش مناطق وسیعتری را به اشغال خود در آورده بود.

 

طیب نیا گفت :ایران با اغلب کشورهای جهان روابط دوستانه دارد و به نقش و جایگاه کشور چین در گذشته و حال اشاره کرد و افزود: تصمیم داریم در دوران جدید روابط ایران و جهان، توجه ویژه ای به همکاری با چین در حوزه اقتصاد داشته باشیم.


  

94/10/29
10:35 ع

پس از سالها کش مکش میان گروه 1+5 و جمهوری اسلامی ایران بر سر موضوعات هسته ای نهایتا زحمات فروان دولت تدبیر و امید و در راس آن وزیر امور خارجه کشورمان و همراهان ایشان برگ تازه ای از دیپلماسی جهانی ورق خورد تا به جهانیان ثابت گردد که ایران یک کشور کاملا صلح طلب و در عین حال اهل گفتگو و دیپلماسی ست. 
 
طی چند سال گذشته صنعت خودرو که یکی از مهمترین صنایع داخلی کشور به شمار می رود متأثر از همین تحریم های ظالمانه با فرازو نشیب های فراوانی مواجه بود که از مهمترین آن میتوان به افزایش ناگهانی قیمت خودرو و ابراز نارضایتی شدید مردم اشاره کرد. 
 
با شروع تحریم ها، بازار ارز با سونامی افزایش قیمت روبه رو گردید که همین افزایش، مهمترین دلیل افزایش قیمت خودرو نیز بود. 
 
پس از تلاش های فراوان دولت تدبیر و امید و زحمات دکتر ظریف در عرصه دیپلماسی، بلاخره دیوار تحریم فرو ریخت و تمامی تحریم های هسته ای ایران لغو گردید. 
 
بازار خودرو نیز به پیروی از شرایط قبل از اجرای برجام به خواب زمستانی رفته بود چرا که بسیاری از خریداران و فروشندگان خودرو در انتظار نتایج قطعی مذاکرات و اجرای نهایی برجام بودند. 
 
کاظم نیک خواه در همین خصوص به خبرنگار میهن صنعت گفت : با توجه به نهایی شدن اجرای برجام و لغو تحریم های هسته ای ایران بازار خودرو نیز از خواب زمستانه بیدار خواهد شد و جان دوباره ای خواهد گرفت و همچنین مردم نیز از بلاتکلیفی قیمتی در بازار خودرو در خواهند آمد. 
 
این فعال بازار خودرو در خصوص کاهش قیمت خودروهای داخلی اظهار داشت : بدون شک قیمت خودرو کاهشی نخواهد داشت و اگر هم کاهشی داشته باشد متاثر از شرایط بازار خواهد بود و این کاهش قیمت چشمگیر نیست. 
 
نیک خواه در ادامه افزود : برخی از مسئولین به دلیل نداشتن درک درستی از علم اقتصاد انتظار کاهش قیمت خودرو و برگشت آن به قیمت های اولیه را خواهند داشت و این انتظار غلط و اشتباه را در افکار عمومی تزریق خواهند کرد اما به واقع چنین نیست. 
 
با لغو تحریم ها و شروع مراودات اقتصادی و مهمتر از آن امکان مجدد سوئیفت در ایران، به امید خدا باز هم رونق اقتصادی را در کشور خواهیم دید و در نتیجه قدرت خرید مردم نیز به پیروی از آن افزایش خواهد یافت و مردم نیز درک خواهند کرد که قیمت خودرو بر اساس پارامترهای مختلف، چه بسا با افزایش قیمت نیز مواجه گردد اما این مهم نیازمند زمان و کمی صبر می باشد تا نتیجه لغو تحریم ها بر اقتصاد کشور نماین گردد. 
 
وی در پایان خاطر نشان کرد : دولت جناب دکتر روحانی و تیم مذاکره کننده ی هسته ای ایران برنده ی گفتگو هسته ای بودند و ثابت کردند که مردان و زنان این سرزمین به هیچ وجه در مقابل بیگانگان سر تعظیم فرو نخواهد آورد. 

  

94/10/29
10:32 ع

وضعیت اقتصادی پس از تحریم چگونه خواهد شد؟

 

 

 "لوزان" هنوز تنها در حد یک بیانیه است، تحریم‌ها هنوز برداشته نشده و بازار راه طولانی برای رسیدن به ثبات در پیش دارد.

در این میان شاید نبض اصلی بازار به دست فعالان اقتصادی و کسبه بازار باشد؛ به همین دلیل، بازار گمانه‌زنی‌ها در رابطه با آینده اقتصاد ایران "داغ داغ" است. فعالان اقتصادی البته اگرچه نسبت به آینده اقتصاد ایران امیدوارند اما معتقدند که باید برای دورانی که قرار است تحریم‌ها برداشته شود، از همین الان برنامه‌ریزی کرد، چراکه به اعتقاد آنها، دوران پس از تحریم اگر به خوبی مدیریت نشود، بسیار خطرناک‌تر از زمانی است که ایران، با تحریم‌ها دست و پنجه نرم می‌کند.

آنان معتقدند که دوران پس از تحریم اگر به خوبی مدیریت نشود، تولید کشور آسیب خواهد دید، همچنین فعالان بازار می‌گویند که اروپایی‌ها این بار بیش از آسیایی‌ها بازار را تصاحب خواهند کرد و بازار شرایط جدیدی را سپری خواهد کرد.

مدیریت پس از تحریم سنگین‌تر از مدیریت تحریم

در این میان یحیی آل‌اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران معتقد است که مدیریت پس از تحریم اگر به مراتب سنگین‌تر از مدیریت قبل تحریم نباشد، هم سطح آن است و نظام مدیریت می تواند این حادثه را به نحوی کنترل کند که اقتصاد ایران لطمه نبیند، چراکه ممکن است از قضا، سکنجبین صفرا فزاید.

رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران می‌افزاید: بعد از برداشته شدن تحریم‌ها، فضای تهاجمی از سوی غرب به اقتصاد ایران شکل می‌گیرد و همه می‌خواهند به دلیل رکودی که در دنیا وجود دارد، به یک بازار بکر وارد شوند، بنابراین ممکن است که واردات ایران به گونه ای پیش رود که تولید آسیب ببیند.

وی تصریح می‌کند: تولید ایران باید در شرایط پس از تحریم به گونه ای مدیریت شود که قدرت رقابت داشته باشد؛ چراکه با توجه به نیازهای بخش تولید و شرایط قیمت و کیفیت و رقابت، نوعی هجمه به بازار وارد می‌شود که اگر کنترل نشود، تولید آسیب خواهد دید.

به گفته آل‌اسحاق، تولید در هر صورت، قیمت تمام شده بالایی دارد و کیفیت نیز با شرایط روز دنیا سازگاری ندارد، چراکه ایران در تحریم قرار داشته و دسترسی به تکنولوژی‌های غرب نداشته است، بنابراین اگر بازار، آزاد و رقابتی شود، شرایط سخت خواهد شد و ممکن است که صنعت و اقتصاد کشور ضربه ببیند. البته آمادگی این فضا و سیاستگذاری ها و به ویژه تعامل با اقتصاد جهانی، نظامات کنترلی و مدیریتی ویژه ای لازم دارد که از نقاط مثبت این فضا به بهترین شکل استفاده شده و نقاط منفی آن، مدیریت شود.

دوباره پس از تحریم، مثل بچه‌پولدارها زندگی نکنیم

مجیدرضا حریری، رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران گفت: موضوع اصلی در اقتصاد پس از تحریم، دقیقا این است که مدیریت منابع ارزی جدیدی که به اقتصاد کشور تزریق می‌شود باید چگونه باشد که بهترین بهره‌برداری را برای اقتصاد داشته باشد، این در حالی است که برآوردها حکایت از وجود 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی غیرقابل دسترس ایران در دنیا است که به نظر می رسد از تیرماه به بعد در اختیار ایران قرار می‌گیرد.

وی در گفتگو با مهر می‌افزاید: واردات کالاهای مصرفی و مواد اولیه باید از محل ارزهای صادرات غیرنفتی باشد و این در حالی است که تجربه دو سال گذشته نیز به وضوح این را نشان داده که ایران 50 میلیارد دلار صادرات داشته و در مقابل، حدود 50 میلیارد دلار هم واردات صورت داده است، ضمن اینکه کشور در دو سال اخیر، با حدود 20 میلیارد دلار درآمد نفتی مواجه بوده است.

حریری معتقد است که اگر سیاستگذاران بتوانند سال‌های 94 و 95 را با همین سیاست برابری واردات و صادرات و نیز استفاده از ارزهای صادراتی برای واردات پیش برند، به طور قطع نتیجه مطلوبی حاصل می‌شود؛ بنابراین دلارهای نفتی باید صرف توسعه زیرساختها از جمله ماشین‌آلات صنعتی، معدنی و کشاورزی شود که هم اکنون عمر بالایی دارند؛ ضمن اینکه بخش دیگری از این درآمدهای ارزی نفتی باید صرف روان شدن تولید صنعتی، معدنی و کشاورزی و نیز بنادر شود که در 15 سال اخیر، به شدت فرسوده شده و باید در مسیر نوسازی قرار گیرند.

رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، پیش‌شرط‌های جذب سرمایه‌گذاری خارجی را برطرف کردن موانع سیاسی و روانی دانست و گفت: ظرف ماه‌های آینده، موانع سیاسی جذب سرمایه‌گذاری خارجی برطرف خواهد شد اما موانع روانی جذب سرمایه‌گذار به راحتی برطرف نمی‌شود، این در حالی است که سرمایه‌های خارجی باید ضمانت‌های لازم را دریافت کنند که بخشی از منابع بانکی ایران در خارج از کشور می‌تواند به عنوان ضمانت سرمایه‌گذاران خارجی استفاده شود.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون باید هوشمندانه‌تر عمل کرده و از فرصت‌ها به خوبی استفاده کنیم، این در حالی است که صنایع باید تقویت شوند تا قدرت رقابت داشته باشند و صادرات رونق گیرد، بنابراین برای رونق صنایع باید سودهای بانکی کاهش یابد و کارشناسان موانع پیش روی تولید کشور را به دولت معرفی کرده و از میان بردارند. حریری معتقد است که باید برخی صنایع غیررقابتی ایران، از گردونه تولید باز بمانند.

حریری همچنین در خصوص ساماندهی واردات بعد از تحریم‌ها نیز گفت: اگر دولت متعهد باشد که هیچ دلار نفتی را برای واردات کالا صرف نکند و تامین ارز واردات، با متقاضی و از محل صادرات باشد، به نظر می‌رسد که نباید نگران از واردات بی رویه بود. بنابراین نباید فراموش کنیم که سه سال اخیر را با حداقل درآمدها، کشور را اداره کردیم و باید از این پس، افزایش درآمدهای ارزی را صرف توسعه زیرساختها کنیم. بنابراین نباید در پس از تحریم، مجدد مثل بچه‌پولدارها بی حساب و کتاب منابع ارزی کشور را استفاده کنیم.

دولت میدان بازی را برای بخش‌خصوصی باز می‌کند

همچنین مهدی کرباسیان، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت می‌گوید: اقتصاد ایران و صنایع یاد گرفته‌اند در شرایط سخت و غیرمنصفانه با تحریم‌ها بسازند، کار کنند و جلو بروند. اما بدیهی است که مدیران اقتصادی ایران با وجود توانایی سازگاری با شرایط سخت، از سخت کردن شرایط برای بنگاه های ایرانی استقبال نمی‌کنند. سیاست ما مثل هر دولت توسعه‌گرای دیگری افزایش قدرت رقابتی بنگاه هایمان و مساعد سازی محیط برای رشد آنها است.

وی می‌افزاید: قطعا رسیدن به توافق هسته ای می تواند شرایط پیش روی صنایع ایران را بهبود دهد. صنایع ایران طی سال های گذشته به دلیل وجود محدودیت های ناشی از تحریم ها ضربه خورده است. با وجود اینکه باید به عملکرد دولت در مهار تورم سرکش نمره خوبی داد، اما هنوز هم اقتصاد ایران در رکود قرار دارد و برهمین اساس هم دولت و هم فعالان بخش خصوصی تلاش می کنند به سمت خروج از رکود حرکت کنیم. ولی رسیدن به دوران رونق اقتصادی نیاز به پیش شرط های مشخصی دارد.

به گفته کرباسیان، دولت در رفتار و شیوه عملکرد نشان داده که اتکاء خاصی به بخش خصوصی دارد. بنابراین در صورتی که تحریم‌ها برداشته شود، بخش خصوصی کشور فعال تر از گذشته رفتار می کند.

وی اظهار داشت: در این میان، امکان حضور در بازارهای جهانی را نیز به صورت گسترده تر و کم‌هزینه‌تری پیدا می‌کنیم. در این شرایط دولت هم میدان بازی را برای بخش خصوصی کشور باز می کند و در نهایت همزمان با خروج از رکود، وضعیت شاخص های کلان اقتصادی کشور بهبود می یابد. به طور نمونه در نظر داشته باشید برای پس از خروج از رکود، میزان اشتغال ایجاد شده در بنگاه های صنعتی افزایش می یابد و همین جریان کمک می کند تا بحران اشتغال از کاهش یابد.

ایران درجه یک‌های دنیا را برای شراکت انتخاب کند

همچنین محمدحسین برخوردار نیز در گفتگو با مهر با بیان اینکه پس از برداشته شدن تحریم‌ها، دولت باید گام به گام با برنامه‌های خود جلو رود و برای این دوران برنامه داشته باشد، گفت: دیگر نباید اجازه داد هر تجهیزات و یا حتی هر سرمایه‌گذاری وارد بازار ایران شود، بلکه باید سرمایه‌گذاران مشتاقی را که آماده ورود به اقتصاد ایران هستند، دسته بندی کرده و برای امضای توافق نامه شراکت با هر یک از آنها، پلن خاصی را داشت.

رئیس مجمع واردات افزود: به طور قطع، ایران دیگر برای شراکت اقتصادی با کشورها، ناچار به انتخاب از میان گزینه‌های محدود نیست؛ بلکه باید با استراتژی، قراردادهایی را پیش روی سرمایه‌گذاران قرار دهد که از دل آنها، بازی برد- بردی رقم خورد که هم به نفع ایران و هم به نفع طرف خارجی باشد؛ در این صورت، این همکاری پایدار خواهد بود.

وی اظهار داشت: در این میان نقش اصلی دیگر به عهده دولت نخواهد بود و بلکه تجار و بازرگانان نیز باید خود را با مدیریت جهانی بیشتر هماهنگ کنند و آمادگی بیشتری برای انعقاد قراردادهای دو جانبه و البته با منافع دوطرفه با خارجی‌ها داشته باشند؛ از سوی دیگر با کیفیت کار خود را با سطوح جهانی هماهنگ کرده و کار کیفی و با قیمت تمام شده رقابتی، تحویل بازار دهند.

برخوردار با تاکید بر ضرورت تقویت بخش اشتغال و تولید صادرات‌محور خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد حال که زمینه برای تولید و تجارت رقابتی پیش روی ایران قرار دارد، باید بر روی محصولاتی برای تولید تمرکز بیشتری کنیم که بر صادرات تکیه دارند و توانسته‌اند پا را از بازارهای داخلی فراتر نهند.

رفع تحریم‌ها معجزه‌گر اقتصاد ایران نیست

همچنین شریف نظام مافی نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و سوئیس نیز در این رابطه معتقد است که رفع تحریم‌ها قرار نیست برای اقتصاد ایران معجزه گر باشد. در صورتی که مذاکرات به نتیجه مطلوبی هم نزدیک شود ، حداکثر 30 ذرصد خواسته های ایران محقق شده و در نتیجه برخی تحریم‌های نمادین مانند سوئیفت برداشته می شود.

وی می‌افزاید: اقتصاد ایران طی تمامی سال‌های گذشته شرایط سخت تحریم را تجربه کرده است. برآورد دقیقی از خسارت تحریم‌ها بر اقتصاد ایران وجود ندارد. در صورتی که مذاکرات هسته‌ای به نتیجه مطلوبی برسد، اولین نشانه های تغییر در بازارهای مالی ظاهر می‌شود. با این حال برخی فعالان اقتصادی اعتقاد دارند که حتی با وجود توافق و رفع اولیه تحریم‌ها همچنان قیمت دلار به عنوان یک شاخص اندازه‌گیری شرایط اقتصادی کشور در نرخی بالاتر از 3 هزار و 200 تومان باقی می‌ماند.

نظام مافی می‌گوید: اولا، رفتارهای بنگاه‌های بزرگ اقتصادی غرب، با احتیاط است. اگر به سوابق نگاه کنید، روند تحریم ایران یک روند، تدریجی است که آجر به آجر طی 33 سال روی هم گذاشته شد و امروز به این ساختمان زشت و بزرگ تبدیل شده است. پس بدیهی است حذف این بنای آزارنده هم یک شبه اتفاق نمی‌افتد. بنابراین اگر یک توافق قوی هسته‌ای امضا شود، دیدگاه بنگاه‌های غربی که در چند سال اخیر روز به روز نسبت به ایران بدتر شده بود، دچار تغییر روند می‌شود.


  

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ